Onze wielerclub is ontstaan in 1972 , maar vele van deze leden fietsten al eerder bij  K. A.W.S   ( Turnhout ) , totdat Peeters Louis  gestart is met de   oprichting van R.W.T met als clublokkaal Cafe Sport bij de Lik . Sinds 1974  is    nv Van Roey sa reeds onze hoofdsponsor. ( Bouwbedrijf Van Roey ) ! Sindsdien fietste  men in de truitjes van     Van Roey...

Het bestuur bestond toen uit Secretaris E.V Van Rijckegem,J .Rombaut,   L.V. Wellen, J. Staes, Jos Huygaerts, Kees Van Dun, H. Sterkens, A.V Meir, S. Kuylen, J. Vervoort, T.D. Beer, C. Verbist, R.V. Laenen en Louis Peeters als voorzitter.

 Aantal leden was een 35 tal  man dat snel aandikte tot 66 leden.

Elke maand was er een grote rit dat bijgestaan werd door een busje van Van Roey. Voor de thuisblijvers was er wel  een gewone rit voorzien.

Toen fietste men nog voor  de Brevetten , Antwerps verd.-toerist, nationaal laureaat, en of kompleet toerist ! Enkele voorbeelden van ritten ……..waarvoor men punten kreeg.

- brevetten van 50 , 100,  200 , 600,  1000, 1200  km. 

- Namen – Bouillon – Namen  / Ronde van Vlaanderen/ 24 uren van Antwerpen /Noorderkempenrit  / Willemstad 160  /Luik-Bastenaken-Luik 220 / Boule d'or 2x200 /Tunhout-Vaals-Turnhout 260/Turnhout-Huy-Turnhout 240 / Vlijtingen-Moncau-Vlijtingen 230 km ............

                 

De eerste grote uitstap ( zomertrip ) was Rijkevorsel – Lourdes – Tourmalet  !(  2560 km )De heenreis duurde    8 dagen , de terugreis 5,5 dag vergezeld door de VW busje van Van Roey, met als chauffeur Rombaut J.

In het winterseizoen deed men aan allerlei sporten zoals zeskamp, tienkamp,  zesdaagse op rollen, turnen, tijdrijden, atletiek ,zwemmen …. We hadden zelfs een voetbalploeg met wisselend succes .

In 1975 steeg het ledenaantal al naar 85 man . Zoals gebruikelijk werd er elk jaar een grote zomertrip georganiseerd .  Zo vertrok men in ’75 naar Rome met een 27 deelnemers + 4 verzorgers. De terugreis vanuit Rome gebeurde met een autocar met 25 vrouwtjes  +  kinderen erbij dat een totaal maakte van 55 man.

Heen en weer naar Praag en Ludenscheid. Ook het Alpenbrevet in Frankrijk en de tocht over de Pyreneeen van de Atlantische oceaan naar de Middelandse Zee waren de moeite waard.

Tijdens de jaren 80’ was er nog weinig interesse om voor die brevetten te rijden en  zakte het ledenaantal in 88’ zelfs tot minder dan 50 leden. Dit was het moment om een andere weg in te slaan en zijn we begonnen met vooral eigen rittenschema’s te rijden . Meerdere kleine ritten en ook andere activiteiten werden georganiseerd. Zo is ons ledenaantal terug beginnen stijgen en moesten we meerdere ploegen  ( nu reeds 4 ploegen )vormen met aangepaste snelheden, zodat  iedereen met plezier kon blijven  fietsen  aan een tempo  naar keuze  !

Onze organisaties zijn de Noorderkempenrit dat sinds 1970 door onze leden via KAWS al georganiseerd wordt  en sinds 1993 onze Mountainbiketocht.   

In het jaar 2012 bestaat de club nu reeds 40 jaar . Dat jaar veranderde onze hoofdsponsor ook hun logo en werd ons alom gekende geel rode outfit verandert in een zwart rode  .

Een unicum !

Wat toch een unicum is , dat we nog steeds rijden met dezelfde hoofdsponsor       ( nv Van Roey sa ) Zonder veel omhaal wordt ons dit  elk jaar weer toegezegd en vinden het dan ook passend een woord van dankbaarheid uit te spreken voor hun jarenlange steun .

Nogmaals bedankt !

 

 

 We zijn daarom ook beter bekend in de volksmond om de Wielertoeristen van VAN ROEY.

Bovendien is ons clublokaal ook nog steeds hetzelfde , vroeger bij de Lik nu bij Josee en Cel op Stevennekens te St. Jozef Rijkevorsel.

Santiago Compostella 1982 ( 2245 Km )

 

Dit was een beknopt overzicht van onze club  R.W.T sinds 1972 tot 2013, dankzij de medewerking van Jos Huygaerts  .

Top